German rex

Standardi

Väriryhmät

Kuvagalleria
 

German rex

German rex on vanha mutta harvinainen kiharakarvainen kissarotu. Maailmalla on vain joitakin kymmeniä aitoja ja rekisteröityjä german rexejä. Kuten nimestä voi päätellä, rotu on lähtöisin Saksasta. Ensimmäinen valokuvattu german rex Munk syntyi Ita-Preussin alueella 1930-luvun alussa ja sieltä vietiin joitakin yksilöitä Berliiniin 40-luvulla. Rotu viehätti kovasti siihen tutustuneita, mutta kasvatus jäi vähäiseksi, sillä sodan jälkeen rotu jäi rautaesiripun taakse. German rexin turkin kiharuuden aiheuttama geeni on sama kuin cornish rexillä ja joitakin roturisteytyksiä on tehty german rex rodun elvyttämiseksi.

German rex on keskikokoinen kissa, jolla on keskipitkä, vankka ja lihaksikas vartalo. Selkä on suora hartioista hännän tyveen. Häntä on keskipitkä ja pyöreäkärkinen. Pää on pyöreähkö, korvien väli leveä, posket voimakkaasti kehittyneet, ja nenänvarressa on selvä painauma. Korvat ovat tyvestään leveät ja pyöreäkärkiset. Silmät ovat etäällä toisistaan. Turkki tekee german rexistä rexin. Turkki on paksu, satiininpehmeä, kihara tai laineikas ja se saa olla minkä värinen tai kuvioinen tahansa. German rex on seuranhaluinen, rakastava ja reipas kissa.

Suomeen ensimmäinen german rex tuotiin 2001. Joitakin pentueita kasvatettiin vuosina 2002-2006 mutta tällä hetkellä Suomessa ei ole aktiivista german rex kasvatusta eikä pentuja ole rekisteröity yhtään moneen vuoteen. German rexejä löytää Saksasta muutamalta kasvattajalta. German rex on hyväksytty Fifessä .